• Materiały edukacyjne

    Płatki drożdżowe nie aktywne

    Jest to bardzo dobry dodatek do sałatek lub zup.                                      Płatki drożdżowe są źródłem białka oraz witamin z grupy B. Mają właściwości przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, obniżają poziom cholesterolu.                                                                                        Zawierają foliany i minerały takie…

  • Przepisy

    Pani Owsianka

    Ulubione danie wielu z nas. W dodatku słodkie. Płatki owsiane obniżają cholesterol, zawierają błonnik, dają nam energię, obniżają poziom glukozy we krwi. Morwa biała obniża glukozę we krwi, działa przeciwmiażdżycowo. Nasiona chia to…

  • Przepisy

    Imprezowe sushi

    To świetna przekąska na każdą imprezę czy uroczystość. Niewątpliwie swoim wyglądem wzbudzi chęć skosztowania. Jest również smaczna, zdrowa i zawiera jeden z większych antyoksydantów. Mowa tu o granacie. Zwijajcie i kosztujcie, smacznego. Składniki…

  • Przepisy

    Migdałowe bułeczki

    Migdałowe bułeczki to świetne rozwiązanie zamiast zwykłego pieczywa. Bułeczki są chrupiące z zewnątrz, a w środku miękkie. Zawierają bardzo mało węglowodanów. Chleb żytni na zakwasie o masie 70 g zawiera 31 g węglowodanów,…

  • Materiały edukacyjne

    Dobre tłuszcze

    O tłuszczach słyszy się głównie, że są przyczyną wszystkich chorób cywilizacyjnych, podwyższonych poziomów lipidów (cholesterolu), cukrzycy, nadwagi, otyłości. Wiele osób mimo zmniejszenia w swoim żywieniu tłuszczów zwierzęcych i kalorii ma nadal problem z…

  • Przepisy

    Bułki keto

    Zachęcam do upieczenia bułek, które nie zawierają mąki. Bułki są chrupiące z zewnątrz, a w środku miękkie. Zawarte w nich składniki są źródłem białka i dobrych tłuszczy.  Niska zawartość węglowodanów, powoduje , że…

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka
Jak wykorzystujemy Cookies
Informacje o cookies
AKCEPTUJĘ