Przepisy

Zimowe orzeźwienie

Melon pod nóż i już !

Melon zawiera witaminy B, C, K, E, beta-karoten oraz kwas foliowy, co jest szczególnie ważne dla kobiet planujących ciążę i kobiet w ciąży. Wpływa na regulację ciśnienia krwi, jest silnym antyoksydantem. Przy tych wszystkich zaletach, posiada mało kalorii oraz stanowi dobre źródło błonnika.

Składniki:

  • 200 g melona kantalupa lub inny
  • 20 g papryki zielonej
  • 1 cykoria 85 g
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 20 g selera naciowego lub nie jeśli nie lubisz
  • 20 g pestek słonecznika
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej
  • Pół sera brie

Wykonanie:

Melona i paprykę kroimy w większą kostkę. Cykorię i seler naciowy w dowolny sposób. Sałatę rwiemy na drobne kawałki. Pół sera brie kroimy w kostkę, dodajemy śmietankę, mieszamy i posypujemy pestkami słonecznika.

Sałatka świetnie się nadaje jako drugie śniadanie, lub dodatek do śniadania czy kolacji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka
Jak wykorzystujemy Cookies
Informacje o cookies
AKCEPTUJĘ