Przepisy

Zimowe orzeźwienie

Melon pod nóż i już !

Melon zawiera witaminy B, C, K, E, beta-karoten oraz kwas foliowy, co jest szczególnie ważne dla kobiet planujących ciążę i kobiet w ciąży. Wpływa na regulację ciśnienia krwi, jest silnym antyoksydantem. Przy tych wszystkich zaletach, posiada mało kalorii oraz stanowi dobre źródło błonnika.

Składniki:

  • 200 g melona kantalupa lub inny
  • 20 g papryki zielonej
  • 1 cykoria 85 g
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 20 g selera naciowego lub nie jeśli nie lubisz
  • 20 g pestek słonecznika
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej
  • Pół sera brie

Wykonanie:

Melona i paprykę kroimy w większą kostkę. Cykorię i seler naciowy w dowolny sposób. Sałatę rwiemy na drobne kawałki. Pół sera brie kroimy w kostkę, dodajemy śmietankę, mieszamy i posypujemy pestkami słonecznika.

Sałatka świetnie się nadaje jako drugie śniadanie, lub dodatek do śniadania czy kolacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka
Jak wykorzystujemy Cookies
Informacje o cookies
AKCEPTUJĘ