Przepisy

Mini Pączki z czekoladą

Jest taka chwila, jest taki moment gdy nachodzi Cię ochota na coś słodkiego.

Czujesz, że po prostu musisz zjeść coś słodkiego :).

Mój syn dziś powiedział „zróbmy pączki z czekoladą”. Trwało to moment i cieszymy się z wspólnego słodkiego efektu.

Przepis:

  • 2 szklanki mąki dowolnej (u mnie mieszanka bezglutenowa)
  • 2 żółtka jaj
  • 1 całe jajko
  • 1/3 szklanki erytrytolu
  • Cukier waniliowy
  • ¾  mleka ryżowo-kokosowego
  • ¼ szklanki masła rozpuszczonego
  • 1 łyżeczka sody lub 12 g drożdży
  • Cukier puder do posypania
  • 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • Olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia.

Wykonanie:

W naczyniu połącz wszystkie składniki oprócz czekolady. Wyrób miękkie ciasto. Jeśli trzeba podsyp mąką. Tabliczkę czekolady połam na pojedyncze kostki i przekrój je na pół. Formuj małe pączki, w środek każdego włóż cząstkę czekolady. Następnie rozgrzej tłuszcz w garnku do smażenia i smaż je na złoty kolor z obu stron. Wyjmij na sitko, a następnie ułóż na talerz, posyp cukrem pudrem, można tez posypać kakao.

Mini pączki są szybkie w wykonaniu, zwłaszcza gdy dopadnie Cię ochota na słodkie😊

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka
Jak wykorzystujemy Cookies
Informacje o cookies
AKCEPTUJĘ